La pandèmia provocada per la Covid-19 està condicionant gran part de la nostra vida personal, familiar, laboral i social. Hem patit una sotragada sense precedents i quan semblava que l’hi teníem el peu al coll, nous rebrots del virus no ens deixen veure encara llum a l’horitzó.

A Ginestar, l’Ajuntament ha estat valorant aquestes darreres setmanes, tot parant l’orella a les notícies de darrera hora, quin model festiu podia proposar per  aquest estiu 2020.

Qualsevol tipus de festa, de les més grans a les més petites, és essencialment una forma de relació veïnal que trenca per uns dies la dinàmica de les activitats diàries, per centrar-se en la celebració col·lectiva. Les festes esdevenen una ocasió molt especial on retrobar-se famílies i amics. Aquest estiu (i ja veurem si la tardor i l’hivern…) serà molt difícil que les ginestaroles i els ginestarols (així com els seus convidats) puguin gaudir d’aquesta interrelació festiva com ho feien sempre.  

Malgrat tot, hem decidit no llançar la tovallola i programar una sèrie d’actes en formats alternatius als habituals, supeditats a causes de força major que puguin sobrevenir. Us convidem a participar-hi amb tant entusiasme com responsabilitat. La persistència del virus no ens ha de fer caure en el desànim, però tampoc hem de menystenir la seva virulència.

La situació excepcional que estem vivint (o millor dit, patint), ens obliga a reinventar-nos. I amb voluntat i imaginació aconseguirem gaudir dels actes festius i mantenir el seu esperit col·lectiu.

Això sí, serà imprescindible comptar amb la responsabilitat de tots i totes, perquè no hem d’oblidar que, per damunt de qualsevol celebració, està la seguretat i la salut de les persones.

Anirem comunicant el format de cada acte tenint en compte la situació en la que mos trobem. Moltes gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.