Gastronomia i productes locals

Pel que fa a la gastronomia popular, hi ha una gran varietat de menjars autòctons que tenen com a base els productes agrícoles locals. Això fa que, entre altres coses, tots estiguin marcats per un fort caràcter estacional de gran riquesa.

Per la difusió que ha assolit en els darrers anys, cal mencionar “la clotxa”, un menjar lligat antigament a l’activitat dels pagesos i que, darrerament, ha esdevingut una senyal d’identitat de les Terres de l’Ebre i, en particular, de la comarca de la Ribera d’Ebre.

També cal destacar la gran varietat de pastes tradicionals i característiques de la zona com són els corassons, panadons, capsetes i pastissets, així com el coc ràpid i les coques de fruita (cireres, préssec i poma) que són elaborades de manera artesanal, gairebé en totes cases, en determinades festivitats o estacions.

Pel que fa als productes comercials locals típics i característics, la majoria estan relacionats també amb el sector agrícola. Podem destacar l’oli verge extra d’oliva, elaborat per dos empreses particulars i la cooperativa agrícola (amb premis de qualitat a la Fira de l’Oli Intercomarcal de Móra la Nova).