Fira del vi de Ginestar

En els darrers tres anys, l’Ajuntament de Ginestar ha apostat per l’impuls dels productes locals a través de la fira del vi, ja que als pobles petits, les fires serveixen per donar a conèixer els productes del territori. En un esdeveniment com aquest, hi ha una relació molt directa amb el celler i la persona que ho tasta. La segona edició, el passat 2018, es va fer coincidir amb la Festa de la Lliga Contra el Càncer, fent de l’esdeveniment tot un èxit, tant per al públic com per a la xarxa d’entitats del municipi.

Al principi, es va començar fent una mostra d’uns 4 o 5 cellers, i aquest darrer 2019, es va comptar amb un total de 12 cellers, 3 de Ginestar, i la resta, tant de la comarca com de pobles de les comarques colindants, com Masroig, Batea o Bot.

La Banda de Música de Ginestar s’encarrega de fer tapes ‘gourmet’ per maridar els vins. Tot plegat es tracta d’una activitat que incentiva la promoció de producte local i de proximitat. La jornada es completa amb activitats adreçades a tota la família i relacionades amb el món del vi i actuacions musicals.