Ets a: Portada

Situació Geogràfica

El terme municipal de Ginestar es troba situat a la zona sud de la comarca de la Ribera d'Ebre, a l'esquera del riu Ebre. Té una extensió de 15,72 km², està a 26 m d’altitud sobre el nivell del mar, forma part de la cubeta o depressió de Móra i limita amb els termes municipals de Rasquera, Tivissa i Miravet.

En la seva part nord-occidental participa de l'horta riberenca, mentre que una fraja al llarg de la banda oriental i al sud-est, correspon a les darreres elevacions de la serra de la Creu. El territori és solcat per la riera del Comte, a la divisòria amb el municipi de Rasquera i per diversos barrancs, de traçat curt i regular, entre els que destaquen el Barranc de Gàfols, el dels Comuns i el de Sant Antoni.

L'eix viari principal és la carretera C-12, coneguda com Eix de l'Ebre, que travessa la comarca de sud a nord, i des de la que es pot accedir a la carretera N-420, a l'alçada de Móra la Nova, que va de Tarragona a Saragossa; i en direcció Tivissa, es pot accedir a la carretera autonòmica C-44, que uneix Móra la Nova amb l'Hospitalet de l'Infant.


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell ComarcalAOC


Ajuntament de Ginestar , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?