Ets a: Portada > Patrimoni arquitectònic

Patrimoni arquitectònic

 
Església vella

Adreça: Carrer Sant Antoni
Estil: Obra popular, Gòtic.
Època: XIII, XIV-XV, XVII

També es conserva encara que en molt mal estat, l'antiga església parroquial d’origen romànic, edifici d'una nau coberta amb volta de canó apuntada, que es pretén rehabilitar.
Desprès d’haver estat utilitzada com a magatzem durant dècades, l’ajuntament va adquirir el temple a l’any 2008 a un propietari privat. Aquest ha estat profundament modificat amb el pas dels anys i no exercia la seva funció des de principis del segle XIX.
Coneguda a Ginestar com església vella, el seu origen es remunta al segle XIII amb un primer temple d'origen romànic, modificat posteriorment dos cops, al segle XV amb l'ampliació d'estil gòtic i al segle XVII.
Destaca un tram de volta de canó, apuntada, una capella laterial coberta per una volta de creueria d'estil gòtic, arcs, pilars i una llinda de marbre sobre l'antiga porta d'accés a la sagristia amb una creu de Malta i una inscripció datada de la primera meitat del segle XVII. De l'exterior del temple en destaquen els contraforts originals.
L'església està documentada l'any 1278 i se sap que va pertànyer a l'Ordre del Temple i posteriorment a l'Ordre dels Hospitalers.


Vista d'un arc interior


 
Vista d'una inscripció conservada de l'església vella


Església Parroquial de Sant Martí
 
Adreça: Plaça de l'Església, 2
Estil: Barroc
Època: XVIII

L'edifici més notable de la població és l'església parroquial de Sant Martí, construcció barroca del segle XVIII, amb tres naus i cúpula sobre el creuer. El campanar de torre resta inacabat.


Façana principal de l'església de Sant Martí


Vista interior de l'església de Sant Martí


Ermita de Sant Isidre

Adreça: Al costat del cementiri
Estil: Barroc, obra popular
Època: XVI-XVII, XVIII
   
A 500 metres del poble hi ha l'ermita de Sant Isidre, datada l'any 1617. L'interior és decorat amb pintures murals del segle XVIII.


Vista interior de l'ermita


 

Vista de la façana principal de l'ermita

Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell ComarcalAOC


Ajuntament de Ginestar , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?